(introdu codul HTML in pagina din site-ul tau)(introdu BB Code-ul pe forum) 
 
 
15

Identity (2003)

  • THRILER
  • ENGLEZA
  • LUNG
  • Actori: John Cusack, Ray Liotta, Amanda Peet, Rebecca de Mornay
  • Regizori: James Mangold

Sinopsis

" In urma gasirii jurnalului sau personal de catre psihiatrul Mallick (Alfred Molina), Malcolm Rivers (Pruitt Taylor Vince), un criminal cunoscut pentru omorurile dintr-un motel, este adus pentru examinare in fata judecatorului, a avocatilor si a procurorilor in speranta ca va fi scutit de pedeapsa cu moartea. In urma studierii jurnalului, psihiatrul i-a convocat pe toti pentru a le demonstra ca Rivers merita sa fie inchis intr-un azil pentru persoane cu probleme psihice, si nu executat. Aceasta poveste se intrepatrunde cu cea a unor persoane blocate intr-un motel din cauza unei ploi torentiale care au un singur lucru in comun - data de nastere, care sunt omorati pe rand, langa cadavre gasindu-se cate o cheie cu un numar corespunzator unei camere. Nimeni nu stie care este criminalul si, desi incearca sa ramana toti in aceeasi camera, o serie de evenimente ii despart, fiecare gasindu-si sfarsitul intr-un mod brutal. "
Autor: Alex

Dupa scena in care Rivers este adus in fata judecatorului si a avocatilor, evenimentele care duc la adunarea persoanelor in motel sunt prezentate, majoritatea parand suspecti si avand fie un defect, fie un comportament ciudat. Din cauza unei inundatii si a unui accident, ei ajung in acelasi loc, incercand sa pe de-o parte s-o salveze pe Alice York(Leila Kenzle) ,victima accidentului, dar in acelasi timp sa paraseasca acel loc cat mai repede cu putinta. Dupa ce este gasit capul actritei Caroline Suzanne (Rebecca De Mornay), in motel se dezvolta o atmosfera plina de suspans, fiecare suspectandu-l pe cel de langa el. Pe masura ce personajele incep sa moara, este dezvaluit faptul ca totul se petrece in mintea lui Rivers, el suferind de un acut caz de identitate disociativa. Psihiatrul sau concluzioneaza ca doar una dintre persoanele captive in acel loc este criminalul, deci este responsabila pentru pornirile violente ale lui Rivers, iar daca acea persoana este omorata in mintea sa, atunci el nu va mai fi un pericol pentru societate.

Pe parcursul filmului, fiecare personaj moare intr-o maniera potrivita pentru caracterul sau; astfel, cei care par a fi nevinovati si corecti au parte de un sfarsit mult mai rapid decat ceilalti, ultimii ramasi fiind soferul de limuzina (John Cusack), un puscarias care s-a dat drept politist (Ray Liotta)si o prostituata (Amanda Peet), nivelul de frica si de suspiciune crescand si atingand apogeul in momentul in care doi dintre ei sunt ucisi. Finalul filmului este insa mult mai complex, raspunzand la toate intrebarile, dar si nascand un sentiment de panica in privitor.

‘Identity’ este inspirat din cartea ‘And Then There Were None’ (titlul original fiind ‘Ten Little Niggers’) de Agatha Christie, preluand povestea si transformand-o intr-o varianta moderna si cu un final mult mai infricosator, legat de cateva detalii aproape insesizabile din film, inserate de catre regizorul James Mangold.

In acest film sunt numerosi actori cunoscuti precum John Cusack, Amanda Peet, Ray Liotta, (Rebecca De Mornay si John C. McGinley (pe care majoritatea il cunosc in rolul lui Perry Cox din serialul Scrubs), fiecare interpretandu-si personajul intr-un mod credibil.
‘Identity’ este un film ce merita sa fie vazut, care te captiveaza si care, la final, te lasa cu anumite dubii privind societatea in care traim si reprezinta un inceput foarte bun pentru persoanele care vor sa mai vada ecranizari ale cartii Agathei Christie.


Plusuri

- Finalul neasteptat;
- Modul in care actorii isi interpreteaza personajele;
- Atmosfera tensionata;
- Elementul de realitate dat intamplarilor de catre regizor;


Minusuri

- Finalul este o metafora care poate fi interpretata gresit;
- Este un film bun, nu extraordinar;

Comentarii

relle
complet de acord cu primul minus, prima oara n-am inteles.. poate n-am fost atenta, poate nu sunt very smart:))

Adauga un comentariu la "Identity":

Introdu codul din imagine:
Security code

PUBLICITATE

TuningGarage
Un nou concept. O noua viziune asupra tuning-ului din Romania.
Filmic.ro
Scurt metraje
Descopera.org
Descopera placerea de a cunoaste