(introdu codul HTML in pagina din site-ul tau)(introdu BB Code-ul pe forum) 
 
 
12

Life (1999)

  • COMEDIE, CRIMA, DRAMA
  • ENGLEZA
  • LUNG
  • Actori: Eddie Murphy, Martin Lawrence, Obba Babatund√©
  • Regizori: Ted Demme

Sinopsis

"In anul 1932, Rayford Gibson (Eddie Murphy) se intalneste intamplator la o petrecere cu Claude Banks (Martin Lawrence). Rayford este un hot de buzunare, cu relatii bune in lumea interlopa, in timp ce Claude urmeaza sa se faca bancher, astfel visand la un viitor stralucit. Din pacate pentru Claude, seful mafiei din New York vrea sa il omoare, insa la interventia lui Reyford, este salvat, acesta explicand ca are nevoie de un sofer pentru a aduce un transport de bauturi alcoolice de contrabanda din statul Mississippi. Salvandu-i viata, Claude ii este recunoscator, dar tot nu prea ii vine sa duca la cap aceasta misiune pentru a nu-si supara iubita. In cele din urma, cei doi pornesc la drum, insa pe un drum tare ghinionist. Spun ghinionist deoarece odata sositi acolo, seriful Pike (Ned Vaughn) comite o crima, iar vinovati vor pica cei doi si vor fi trasi la raspundere. Primesc pedeapsa maxima, inchisoare pe viata. Timp de peste 60 de ani, cei doi vor ajunge sa priceapa ce este cu adevarat important in viata. Vor mai iesi oare in viata din aceasta inchisoare? "
Autor: Iulian
Responsabil cu regia este Ted Demme (The Ref - 1994, Beautiful Grils - 1996, Blow - 2001), un regizor cu o cariera nu tocmai stralucita, insa de la care se pot invata multe lectii importante de viata. Inca de mic, spera la o cariera sportiva, insa ca urmare a unui accident in timpul unui meci de baschet, a trebuit sa renunte la aceasta idee si sa se apuce de produs filme.

Scenariul pentru comedia Life a fost scris ca urmare a unei stranse colaborari intre Robert Ramsey si Matthew Stone. Povestea acestei teribile comedii este una de-a dreptul impresionanta si plina de invataturi. Astfel, filmul incepe prin a ne prezenta o inmormantare, doua de fapt. Un barbat foarte in varsta relateaza povestea celor doua victime ale unui incendiu. Au petrecut peste 60 de ani in inchisoare pentru o crima care nu au facut-o, fiindu-le intinsa o inscenare de catre adevaratul faptas. Intr-o noapte din 1932, Rayford Gibson si Claude Banks se aflau la locul potrivit, in momentul nepotrivit. Sositi in statul Mississippi pentru a face contrabanda cu alcool, cei doi vor fi martorii unei crime facute de catre insasi Seriful Pike.

Pentru ca acesta sa scape cu basma curata, va da vina pe Ray si Claude, iar folosindu-se de influenta sa si de ura rasiala din acea vreme, Pike ii va trage la raspundere. Astfel, cei doi amici vor primi pedeapsa maxima, inchisoare pe viata. Vor fi trimisi catre o inchisoare de maxima securitate, acolo de unde nimeni nu poate evada, acolo unde paznicii sunt extrem de duri, iar conditiile sunt mizere. Vor trebui sa faca munca in folosul comunitatii, iar timp de relaxare nu prea exista. Aici insa, cu toate ca toti ceilalti erau fie violatori in serie, criminali sau talhari, cei doi se vor integra chiar foarte bine. Isi vor face numerosi prieteni care ii vor ajuta sa treaca peste toate greutatile.

Chiar si asa insa, vor cu orice pret sa scape din aceasta inchisoare. Vor avea mai multe tentative de a evada, insa fara succes. "Ne-au bagat aici pe viata, Ray...vom muri aici!". Ca urmare a acestui argument, cei doi isi incheie prietenia. Viata in Camp 8 a devenit mai rece si mai grea, iar pe masura ce anii trec, toti prietenii lui Ray, Willie si Claude mor. Ajunsi la batranete, isi insceneaza moartea in urma unui incendiu, iar astfel ies in sfarsit din inchisoare. Vreme de peste 60 de ani, multe intamplari vor avea loc, intamplari ce le vor deschide ochii celor doi si ii vor face sa inteleaga ce este cu adevarat important in viata. Vor invata sa pretuiasca viata secunde cu secunda, cat a mai ramas din ea pentru ei...
Comentarii

Adauga un comentariu la "Life":

Introdu codul din imagine:
Security code

PUBLICITATE

TuningGarage
Un nou concept. O noua viziune asupra tuning-ului din Romania.
Filmic.ro
Scurt metraje
Descopera.org
Descopera placerea de a cunoaste