(introdu codul HTML in pagina din site-ul tau)(introdu BB Code-ul pe forum) 
 
 
12

Pearl Harbor (2001)

  • ACTIUNE, DRAMA, ROMANTIC, RAZBOI
  • ENGLEZA
  • LUNG
  • Actori: Ben Affleck, Josh Hartnett, Kate Beckinsale
  • Regizori: Michael Bay

Sinopsis

"Data de 7 Decembrie 1941 a schimbat istoria omenirii, este o zi neagra pentru Americani, ziua in care fortele armate americane au fost asaltate brusc de catre sute de avioane japoneze. Ziua urmatoare, Statele Unite au declarat razboi Japoniei, rezultand in intrarea acestora in cel de-al Doilea Razboi Mondial. Aceste evenimente sunt relatate din perspectiva a doi tineri piloti din aviatia armatei americane, Rafe McCawley (Ben Affleck) si Danny Walker (Josh Hartnett), precum si a frumoasei asistente medicale, Evelyn Johnson (Kate Beckinsale), fata pentru care cei doi vechi prieteni ajung sa se certe. Lucrurile vor lua o intorsatura si mai urata in momentul in care sunt luati cu asalt de catre avioanele japoneze, acest atac fiind unul surpriza si extrem de bine calculat. Abea in acest moment in plina criza cei doi se vor impaca si vor lucra impreuna pentru a face fata si a-I supravietui acestui atac ce a luat vietile atator soldati americani. "
Autor: Iulian
Pearl Harbor este un film destul de reusit, in ciuda cliseelor tipice americane care isi fac aparitia din ce in ce mai des dupa a doua jumatate a filmului. Sub regia lui Michael Bay (Armageddon, Bad Boys, Transformers), aceasta pelicula prezinta drama americanilor in ziua atacului de la Pearl Harbor, acolo unde numerosi soldati americani au pierit fara sa-si dea seama atunci cand japonezii au lansat un atac surpriza. Acesta ar fi trebuit sa fie subiectul de baza al filmului. Insa nu este.


Cu un scenariu scris de Randall Wallace, acestei povesti de razboi i se alatura una de dragoste, care sincer, nu prea avea ce cauta. Este vorba despre experienta trioului Rafe McCawley, Danny Walker si Evelyn Johnson. Rafe era intr-o relatia cu Evelyn, iar atunci cand acesta este impuscat intr-o misiune si zvonul conform caruia a murit, Evelyn cade intr-o depresie. Cel mai bun prieten al lui Rafe, Danny, face tot posibilul pentru a o consola, insa cei doi vor ajunge sa simta pasiune unul pentru celalalt. Surpriza va fi foarte mare in momentul in care Rafe se intoarce viu si nevatamat si nu ii vine a crede ceea ce vede. Prietenia lui cu Danny se rupe.


Atacul japonezilor va fi dur, calculat si se va lasa cu pagube uriase, atat materiale cat si omenesti. Foarte multi americani vor fi ucisi de pilotii kamikaze japonezi. In acea dimineata, nimeni nu s-ar fi asteptat ca acest lucru sa se intample nici in cele mai urate cosmaruri. Toti fie dormeau, fie se plimbau, fie se pregateau de o duminica frumoasa si linistita. Un numar de aproximativ 350 de avioane japoneze pilotate de japonezi kamikaze (sinucigasi) au dat navala peste baza maritima de la Pearl Harbor, unde au reusit sa creeze panica si pagube uriase, acea zi ramanand in istorie.


Revenind la protagonistii nostrii, cei doi fosti tovarasi isi vor lasa deoparte divergentele si vor lucra impreuna pentru a supravietui acestui greu atac. Atacul va fi stopat in cele din urma, ura dintre ei va disparea, iar unul dintre ei se va alege si cu fata. Cine? Va trebui sa vizionati filmul pentru a afla.


Legat de distributie, pot spune ca este una foarte bine aleasa, cu actori foarte bun ice au avut o evolutie actoriceasca deosebita. Foarte putini ar fi putut face ceea ce au facut ei cu aceste roluri. Cel mai mult s-au evidentiat Ben Affleck (in rolul lui Rafe McCawley), Josh Hartnett (Danny Walker), Kate Beckinsale (femeia ce ar trebui sa aleage intre cei doi), precum si Cuba Gooding Jr.. Toti au avut o prestatie pe masura asteptarilor.


Filmul Pearl Harbor este bun, legat de razboi si actiunea propriu-zisa. Este putin cam slabut din perspectiva povestii de dragoste, care a cam stricat intregul film. Ar fi fost mult mai frumos sa vedem un film realizat strict din perspectiva intamplarilor adevarate de la Pearl Harbor, cu multa actiune si suspans la tot pasul. Din perspectiva tuturor soldatilor, atat japonezi cat si americani. Un alt punct slab al filmului este acela in care americanii sunt priviti ca pe niste eroi ca urmare a stoparii atacului, ei fiind tot timpul in centrul atentiei.


Chiar si cu toate acestea, aceasta productie a reusit sa stranga un numar impresionant de premii, printre care un Oscar si numeroase alte nominalizari. Este un film istoric si de razboi foarte bun. Merita vazut.


Plusuri

- Are o distributie magnifica, cu actori foarte buni care au avut o pretatie excelenta

- Coloana sonora este pur si simplu geniala, care atunci cand isi face aparitia te trec fiorii

- Scenariul este destul de bine realizat

- Efectele speciale sunt superb realizate


Minusuri

- Nu a pornit de la ideea de a realiza un film despre ceea ce s-a intamplat in realitate la Pearl Harbor, ci mai degraba pentru a creea ceva in genul Titanic, un film bazat pe efectele speciale de mare calitate si cu integrarea unei povesti de dragoste, cu scopul de a face ravagii prin box-office

Comentarii

Adauga un comentariu la "Pearl Harbor":

Introdu codul din imagine:
Security code

PUBLICITATE

TuningGarage
Un nou concept. O noua viziune asupra tuning-ului din Romania.
Filmic.ro
Scurt metraje
Descopera.org
Descopera placerea de a cunoaste