(introdu codul HTML in pagina din site-ul tau)(introdu BB Code-ul pe forum) 
 
 
15

Rosemary's Baby (1968)

  • HORROR, MISTER, THRILER
  • ENGLEZA
  • LUNG
  • Actori: Mia Farrow, John Cassavetes, Ruth Gordon, Sidney Blackmer, Maurice Evans, Ralph Bellamy
  • Regizori: Roman Polanski

Sinopsis

"Proaspăt mutaţi într-un apartament nu foarte elegant, Rosemary Woodhouse (Mia Farrow) şi soţul ei Guy (John Cassavetes) încearcă să îşi refacă viaţa, începând cu un copil. În scurt timp, cei doi se vor împrieteni cu vecinii lor, un cuplu de bătrâni foarte prietenoşi, dar care defapt ascund un secret terifiant: îl venerează pe nenea Satana. Foarte rapid bătrânii vor reuşi să-l convertească pe Guy şi îl vor invoca pe Satana pentru a face un copil cu Rosemary."
Autor: Iulian

Roman Polanski a adus pe lume această modă a filmelor horror foarte bune, fără sânge vărsat şi trupuri tranşate. Doar horror psihologic, prin adăugarea unei poveşti cât se poate de originale şi a unei atmosfere sufocante şi foarte terifiantă în acelaşi timp. S-a inspirat după cartea lui Ira Levin, un foarte bun scriitor la acea vreme. Polanski este cel care a făcut ca Rosemary’s Baby să aibe un succes atât de mare printre fanii filmelor horror din lumea întreagă, prin ingeniozitatea şi creativitatea lui. A avut parte de ajutorul unor actori care au dat dovadă de profesionism, interpretând rolurile cu o aşa seriozitate încât ai avea impresia că ceea ce se petrece în film este o situaţie reală.

Rosemary’s Baby este un horror clasic, perfect şi plin de suspans. Atmosfera creată este extrem de sinistră, un lucru îmbucurător, iar povestea este pur şi simplu genială, cu foarte multe răsturnări de situaţie. Soţia lui mai avea foarte puţin timp de trăit, iar atunci când i se oferă şansa de a face ceva pentru a o salva, va recurge la toate metodele posibile, inclusiv venerarea Satanei şi aducerea pe lume a copilului său. Un film ce te lasă să îţi imaginezi cele mai groaznice momente prin care ai putea trece într-o astfel de situaţie.

Plusuri

- Un foarte bun scenariu şi este dovada clară a unui foarte bun regizor
- Actorii au jucat monumental fiecară scenă
- Atmosfera, povestea şi toate celelalte elemente au contribuit enorm de mult

Minusuri

- Cu toate că este un film de excepţie, este de preferat să citiţi cartea după care este inspirat, pentru că este mult mai bună

Comentarii

WHite
Ira Levin e scriitor,nu scriitoare;)

Adauga un comentariu la "Rosemary's Baby":

Introdu codul din imagine:
Security code

PUBLICITATE

TuningGarage
Un nou concept. O noua viziune asupra tuning-ului din Romania.
Filmic.ro
Scurt metraje
Descopera.org
Descopera placerea de a cunoaste