(introdu codul HTML in pagina din site-ul tau)(introdu BB Code-ul pe forum) 
 
 
12

Something Borrowed (2011)

  • COMEDIE, ROMANTIC
  • ENGLEZA
  • LUNG
  • Actori: Kate Hudson, Ginnifer Goodwin, Colin Egglesfield, John Krasinski
  • Regizori: Luke Greenfield

Sinopsis

"O prietenie din copilarie intre Rachel (Ginnifer Goodwin) si Darcy (Kate Hudson) risca sa fie destramata in momentul in care Dexter (Colin Egglesfield) realizeaza ca o iubeste pe prima, dar este logodit cu cealalta. Desi Rachel si Dexter continua relatia amoroasa, ferindu-se de prieteni , familie, si in special de Darcy, ei incep sa se indeparteze treptat din cauza presiunii pe care o simt din partea societatii.
"
Autor: Alex
‘Something Borrowed’ este o comedie romantica, insa se bazeaza pe o poveste in care predomina drama, regizorul alegand sa realizeze un film despre un subiect relativ delicat si anume cat de departe esti dispus sa mergi pentru dragoste si cat esti capabil sa sacrifici. Desi Rachel si Darcy sunt prietene , au personalitati total diferite, iar intregul film analizeaza dinamica dintre cele doua, una fiind absolventa a unei facultati prestigioase de Drept, iar cealalta fiind cunoscuta pentru petrecerile la care participa. De asemenea, pentru a face mai acceptabila relatia neobisnuita pe care o au Rachel si Dexter, Darcy este prezentata ca fiind o mincinoasa, care isi insala logodnicul la randul ei si care este obisnuita sa castige intotdeauna in detrimental prieteni sale cele mai bune. Acest comportament este sustinut si de numeroasele flashback-uri pe care le are Rachel din care aflam ca ea a fost indragostita de personajul principal masculine inca din prima zi de facultate, iar ca Darcy, desi stia acest lucru, s-a hotarat sa il convinga sa o invite in oras. DE fapt, intregul film pare o justificare a actiunilor personajelor, care desi sunt imorale, par mai usor de acceptat in acest context.

Alta problema prezentata este presiunea societatii asupra lui Rachel, deoarece la 30 de ani, desi are o cariera de succes, este nefericita deoarece nu are o relatie stabila. Paradoxal, nimeni nu o condamna pentru faptul ca isi tradeaza prietena, fiind chiar incurajata de Ethan (John Krasinski), ceea ce ridica cateva intrebari incomode. Totusi, ea este cea care are mustrari de constiinta, ceea ce ii afecteaza comunicarea cu Darcy, pe cand Dexter isi trateaza logodnica la fel si nu este dispus s-o paraseasca din frica de a-si dezamagi parintii.

Desi din punct de vedere al regiei nu exista elemente ce frapeaza publicul, este totusi neobisnuit ca un film de acest gen sa abordeze o tema asa controversata si care tinde spre drama. Totusi, cei care au vazut ‘Bride Wars’ vor avea un sentiment de déjà-vu in legatura cu personajul lui Kate Hudson care pare aproape identic in ambele ecranizari, cu mici exagerari in ‘Something Borrowed’. Desi isi joaca rolul foarte bine, ea nu iese din zona ei de confort, iar astfel nu impresioneaza. Colin Egglesfield demonstreaza ca nu poate interpreta rolul unui barbat indecis si las, dar sensibil, pe cand John Krasinski atrage toata atentia privitorului.

‘Something Borrowed’ este un film care ar fi putut ajunge o drama interesanta, in locul unei comedii aproape mediocre. Reuseste insa sa demonstreze ca nu exista o limita clara intre doua valori absolute, bine si rau, si este un film potrivit pentru a fi urmarit alaturi de prietena cea mai buna pentru a aprecia o relatie adevarata.

Plusuri

- Subiectul abordat;
- Interpretarea lui John Krasinski;
- Prezentarea unei societati care nu poate face o distinctive intre ceea este moral si immoral.

Minusuri

- Personajul lui Kate Hudson are trasaturi exagerate pentru a scuza actiunile lui Rachel;
- Colin Egglesfield este nu este potrivit pentru rolul lui Dexter;
- Scenele din weekend-urile petrecute in Hamptons sunt numeroase si plictisesc.


Comentarii

Adauga un comentariu la "Something Borrowed":

Introdu codul din imagine:
Security code

PUBLICITATE

TuningGarage
Un nou concept. O noua viziune asupra tuning-ului din Romania.
Filmic.ro
Scurt metraje
Descopera.org
Descopera placerea de a cunoaste