(introdu codul HTML in pagina din site-ul tau)(introdu BB Code-ul pe forum) 
 
 
AG

Star Wars: Episode IV - A New Hope (1977)

  • ACTIUNE, AVENTURI, FANTASTIC, SF
  • ENGLEZA
  • LUNG
  • Actori: Harrison Ford, Mark Hamill
  • Regizori: George Lucas

Sinopsis

"Han Solo se vede prins intr-o misiune de salvare, stramtorat fiind de o datorie catre Jabba, binecunoscutul "mafiot". In urma salvarii printesei Leia el este prins in hatisurile Rebeliunii si ajunge incet sa o ajute in a distruge fabuloasa Stea a Mortii. Leia este printesa si spion de elita a Rebeliunii, ea fiind un personaj principal in intreaga trilogie. Tanarul Luke Skywalker este cel ce se dovedeste a fi ceea ce Obi Wan Kenobi a cautat."
Autor: Adrian


Star Wars este un film magnific in care regizorul si scriitorul George Lucas a reusit sa creeze cea mai mare aventura fantastica posibila din propriile amintiri ale serialelor vechi, garantand astfel un succes teribil. Acesta a reusit sa adune o echipa de tehnicieni impresionanta de la Hollywood.

Efectele speciale sunt ingenioase si este usor sa iti lasi mintea dusa intr-o lume in care vrei sa crezi. George Lucas a reusit sa readuca lumea filmelor la viata, printr-o poveste fantastica plina de spectacol, efecte special si mai presus de toate .. speranta. Chiar daca nu este unul dintre cele mai bune filme, este recunoscut in toata lumea ca fiind cel mai memorabil, plin de cele mai glorioase fantezii create vreodata.

Unul din motivele pentru care Star Wars a avut un asemenea succes este faptul ca cinema-ul in anii '70 a ajuns intr-un impas al ambiguitatii morale. Audienta se saturase deja de asta si isi doreau pe cineva ca Darth Vader care avea o aroganta extraordinara atunci cand aparea in anumite secvente. In acest fel filmul a devenit o experienta comuna care este cel mai usor de vizionat pe un ecran mare cu un grup mare de oameni entuziasmati. Nu te uiti la film ci participi la el.

Cu un buget de productie de aproximativ 11 milioane de dolari, pelicula a reusit sa castige 1.5 milioane de dolari in primul week-end de cand a fost lansat si de a lungul anilor numai in America a avut un profit de 461 de milioane de dolari. La nivel mondial a reusit sa adune peste 775 de milioane de dolari, fiind unul dintre cele vandute filme, lansate in perioada anilor 1977.
A castigat sase trofee si a fost nominalizat de zece ori la Academy Awards pentru: Cea mai buna regie, cele mai bune costume, cea mai buna editare, cel mai bun scor, cea mai buna coloana sonora, cea mai buna imagine, cele mai bune efecte speciale, cel mai original scenariu. Acesta a fost singurul din seria Star Wars care a fost nominalizat pentru cea mai buna imagine la premiile Academy Award.

Plusuri


- Scenariul este foarte bine pus la punct.
- Distributia este buna, chiar daca regizorul a decis sa foloseasca actori anonimi la acea vreme.
- Efectele speciale sunt foarte bune, nu uitati este vorba de anul 1977.
- Povestea este interesanta si pe deasupra este presarata cu secvente pline de umor.

Minusuri


- Felul in care actorii si-au jucat rolurile in unele scene este dezamagitor, se putea mult mai bine la acest capitol.

Comentarii

Adauga un comentariu la "Star Wars: Episode IV - A New Hope":

Introdu codul din imagine:
Security code

PUBLICITATE

TuningGarage
Un nou concept. O noua viziune asupra tuning-ului din Romania.
Filmic.ro
Scurt metraje
Descopera.org
Descopera placerea de a cunoaste