(introdu codul HTML in pagina din site-ul tau)(introdu BB Code-ul pe forum) 
 
 
AG

The Bridge on the River Kwai (1957)

  • AVENTURI, DRAMA, RAZBOI
  • ENGLEZA
  • LUNG
  • Actori: William Holden, Alec Guinness,
  • Regizori: David Lean

Sinopsis

"Burma, 1943. Lagărul de prizonieri condus de colonelul Saito primeşte noi militari britanici, sub comanda colonelului Nicholson (Alec Guinness). Saito (Sessue Hayakawa) trebuie să folosească noii veniţi pentru a ridica un pod peste rîul Kwai şi a face linia ferată. Comandantul lagărului insistă ca ofiţerii britanici să muncească alături de soldaţi, dar, în ciuda mijloacelor sale de persuasiune, Nicholson refuză acest lucru. În cele din urmă, Saito acceptă condiţiile colonelului britanic, care îşi îndrumă oamenii să ridice podul, nu pentru a coopera, ci pentru a reface moralul trupei."
Autor: Adrian


The Bridge on the River Kwai este un film excelent ce face parte dintr-o larga categorie de intamplari, unele comice altele nu, unele pline de aventuri, altele de ironia sortii si chiar de disperarea celor participanti la razboi.

Povestea ne este prezentata in jungla Thailandeza, in timpul celui de al doilea Razboi Mondial, unde prizonierii britanici sunt fortati sa faca munca grea, pentru a construi o cale ferata de la Bangkok la Rangoon. In unul din lagare, fanaticul comandant Japonez, Colonelul Saito (Sessue Hayakawa) intampina probleme din cauza Colonelului Nicholson (Alec Guinness) care refuza sa isi lase ofiterii sa munceasca. Suspansul pe care il creeaza aceasta situatie este impresionant. Batut, infomentat, si coplesit de caldura istovitoare cum ar putea acesta sa reziste ? Reusesc atat de bine incat saboteaza intreaga lucrare a podului pe care urma sa il construiasca iar Saito este obligat sa ii ceara ajutorul lui Nicholson si capituleaza conform cerintelor acestuia.


Performantele personajelor cheie sunt de apreciat iar Guiness este prezent in mai toate secventele. Acesta reuseste sa "graveze" un portret de neuitat a ofiterului tipic britanic, strict, didactic si senin, in loialitatea lui fata de carte. Hayakawa, a fost vedeta a filmelor Americane mute si dupa o lunga absenta de pe marele ecran, acesta se intoarce in rolul unui ofiter Japonez impresionant, infatisandu-l ca pe un amestec al cruzimi si al dreptatii, antrenandu-se toata viata si avand o placere teribila de a isi satisface superiorii.
Asadar, productia este una de o calitate impresionanta, cum de altfel ne si asteptam, avand in vedere ca este filmul este realizat in perioada in care nu existau clisee si nici compromisuri.

Plusuri


- O poveste interesanta plina de suspans si chiar si umor pe alocuri.
- Personajele sunt foarte bine puse in evidenta.
- Lipsesc cliseele tipice Hollywood.

Minusuri
Comentarii

Adauga un comentariu la "The Bridge on the River Kwai":

Introdu codul din imagine:
Security code

PUBLICITATE

TuningGarage
Un nou concept. O noua viziune asupra tuning-ului din Romania.
Filmic.ro
Scurt metraje
Descopera.org
Descopera placerea de a cunoaste