(introdu codul HTML in pagina din site-ul tau)(introdu BB Code-ul pe forum) 
 
 
AG

The Chronicles of Narnia - Prince Caspian (2008)

  • AVENTURI, FANTASTIC
  • ENGLEZA
  • LUNG
  • Actori: Ben Barnes, Georgie Henley, William Moseley, Liam Nesson, Anna Popplewell, Skandar Heynes
  • Regizori: Andrew Adamson

Sinopsis

"Lucy, Edmund, Susan şi Peter, se întorc în Narnia. Dar nimic nu este așa cum au lăsat în urmă. Problema? În cei 1300 de ani Narnieni cât trecuseră într-un an pământean, tărâmul fusese invadat de oameni. Care, exact ca în zilele noastre, distruseseră totul."
Autor: Luciana


Lucy, Susan, Peter și Edmund se întorc în Narnia, fără nici un fel de avertisment. În loc de lumea armonioasă, plină de făpturi de vis lăsată în urmă, întâlnesc ruine și animale deznădăjduite, ce au renunțat să mai spere.

În cei 1300 de ani cât lipsiseră din Narnia, aceasta din urmă fusese invadată de oameni, care distruseseră totul în calea lor, făcând animalele să se interiorizeze. Singura speranță a Narnienilor se află, culmea, tot într-un om! Fiul unui rege blând, care fusese asasinat de propriul frate. CaspianBen Barnes, căci acesta era numele prințului, fusese educat după moartea părinților de un pitic ce scăpase de răutatea oamenilor datorită aspectului foarte uman.

Întâlnirea dintre frați și Caspian este destul de interesantă, deoarece regele Peter își simte autoritatea știrbită de nou-venit. În ciuda altercațiilor, tinerii înțeleg repede că singura soluție pentru ca totul să meargă cât mai bine este ajungerea la o cale de mijloc între cele două temperamente. Ca și cum o competiție între tineri nu era suficientă, Vrăjitoarea Albă se întoarce, eroii noștri fiind trădați de unul din războinicii lor de incredere.

De îndată ce regele și prințul învață să se înțeleagă, AslanLiam Nesson, apare și trece șansele de partea Narnienilor.

Conflictul între oameni și Narnieni este rezolvat așa cum se cuvine între regi, cu un duel pe care, deși îl începe Peter, îl încheie Caspian, deoarece toți consideră că prințul merită să se răzbune. Însă tânărul nu își asumă acest drept, dând dovadă de o înțelepciune ce îi confirmă lui Aslan faptul că a ales viitorul rege așa cum trebuie.

După câștigarea luptei, oamenii înțeleg că trebuie să accepte animalele în viața lor, și că vor trebui să împartă țara cu ele. Cum urmează ca Peter și Susan, frații mai mari, să nu se mai întoarcă în Narnia, regele îi dăruiește lui Caspian dovada supremă în capacitățile sale de conducător: sabia primită cândva în dar de la un bătrânel ce hoinărea prin Narnia, făcând cadouri în semn de cădere a reginei Jadis.Plusuri

- Efectele speciale sunt tot mai bune cu fiecare ecranizare a cărților
- Andrew Adamson își folosește fiecare picătură de talent în lucrul cu animalele, costumele sofisticate și copii, făcând filmul unul din cele mai bune ale genului


Minusuri

- Povestea poate părea destul de copilărească pentru cei care nu sunt amatori ai genului.

Comentarii

Adauga un comentariu la "The Chronicles of Narnia - Prince Caspian":

Introdu codul din imagine:
Security code

PUBLICITATE

TuningGarage
Un nou concept. O noua viziune asupra tuning-ului din Romania.
Filmic.ro
Scurt metraje
Descopera.org
Descopera placerea de a cunoaste