(introdu codul HTML in pagina din site-ul tau)(introdu BB Code-ul pe forum) 
 
 
AG

The Deer Hunter (1978)

  • DRAMA, RAZBOI
  • ENGLEZA
  • LUNG
  • Actori: Robert De Niro, John Cazale, John Savage, Meryl Streep
  • Regizori: Michael Cimino

Sinopsis

"Michael (Robert De Niro), Steven (John Savage) si Nick (Christopher Walken) sunt trei tineri care lucreaza intr-o fabrica din Pennsylvania care decid sa se inroleze in armata pentru a lupta in razboiul din Vietnam. Inainte de a pleca Steven se insoara cu Angela care era insarcinata iar petrecerea nuntii este totodata si petrecerea de plecare a baietilor pe front. Dupa ceva timp si multe depresii cei trei prieteni ajung pe mana congresului Vietnamez si sunt dusi intr-o inchisoare unde acestia vor trebui sa joace ruleta Ruseasca intre ei. Michael reuseste sa faca posibila evadarea dar la scurt timp cei trei sunt separati..."
Autor: Adrian


The Deer Hunter este un film de trei ore in regia lui Michael Cimino transpus in trei parti importante. Are loc o trecere de la nunta la inmormantare intr-o poveste a unui grup de prieteni ale caror vieti sunt alterate de catre razboiul din Vietnam. Nu este un film anti-razboi insa nici nu il promoveaza, este doar unul dintre cele mai emotionante filme create vreodata. Pelicula contine secvente lungi in special cu cele ale nuntii, mai exact petrecerea din American Legion Hall. Este foarte important felul in care ajungem sa cunoastem personajele si faptul ca intr-un fel sau altul ne simtim ca si cand am face parte din vietile lor.

Prima parte persista pentru o perioada destul de indelungata pentru ca mai apoi sa continue cu petrecerea nuntii unde clasa muncitoare de oameni au venit sa se simta bine, sa danseze si in special sa manance, sa le ureze casa de piatra noilor casatoriti iar mai apoi sa isi ia la revedere de la cei trei. Petrecerea dureaza destul de mult astfel incat cu totii au timp sa se imbete iar dupa ce noii casatoriti pleaca, restul de invitati se duc in munti pentru a impusca caprioare. Apoi se face trecerea la partea cu Vietnam brusc.

Cea de a doua parte se ocupa in special de experientele pe care acestia le au pe front iar dupa aceea in atentia filmului vine una dintre cele mai infioratoare secvente create vreodata intr-un film, cea in care ei erau nevoiti sa joace ruleta Ruseasca, in timp ce vietnamezii puneau pariuri pe care va muri primul. Jocul acesta devine un simbol si este un simbol exceptional pentru ca in contextul acestei povesti creeaza un fel de declaratie ideologica facand referire la razboi.

In ultima parte a peliculei, acestia se intorc acasa si sunt inconjurati de o liniste cuprinzatoare si desi simte ca ar trebui sa ia legatura fiecare cu iubitele pe care le-au avut inainte de a pleca acestia nu o fac. Se simt ca niste "eroi" intampinati intr-un mod rusinos, ciudat de catre membrii comunitatii din care fac parte.

La final putem spune ca este un film bun ce insista mult la ideea de razboi si nu ne lasa sa uitam in special, de cel din Vietnam.

Plusuri


- O poveste exceptionala care ne arata adevarul crunt al impactului pe care il poate avea un razboi asupra omenirii.
- Scenariul este excelent din toate punctele de vedere.
- Dialogurile actorilor sunt foarte bine puse la punct si ajuta mult in transpunerea starii pe care personajele o aveau.

Minusuri


- Jocul actoricesc al intregii distributii lasa de dorit pe alocuri.
- Durata filmului este exagerat de mare.

Comentarii

Adauga un comentariu la "The Deer Hunter":

Introdu codul din imagine:
Security code

PUBLICITATE

TuningGarage
Un nou concept. O noua viziune asupra tuning-ului din Romania.
Filmic.ro
Scurt metraje
Descopera.org
Descopera placerea de a cunoaste