(introdu codul HTML in pagina din site-ul tau)(introdu BB Code-ul pe forum) 
 
 
15

The Devil's Advocate (1997)

  • DRAMA, MISTER
  • ENGLEZA
  • LUNG
  • Actori: Keanu Reeves, Al Pacino, Charlize Theron
  • Regizori: Taylor Hackford

Sinopsis

"Unui tanar avocat i se ofera sansa vietii sale, aceea de a lucra la cea mai mare companie de avocati din New York. Asta se intampla doar atunci cand ai la activ foarte multe cazuri castigate si te aflii la inceput de cariera. Fara sa stea prea mult pe ganduri, tanarul Kevin Lomax (Keanu Reeves) accepta imediat propunerea venita, mai ales cand aude conditiile care i se ofera atat pentru el, cat si pentru sotia sa. Va intra intr-un loc a avutiei si ambitiei, intr-o lume a puterii si seductiei, controlata de un singur om. Seful lui, John Milton (Al Pacino), conducatorul acestei puternice companii, se va dovedi a fi mai o persoana mult mai periculoasa decat ar crede cineva, cunoscand pretul pentru sufletui fiecaruia. Astfel, Kevin Lomax descopera pe parcurs ca defapt acest individ poarta multe nume, unul dintre ele fiind Lucifer. "
Autor: Iulian
Taylor Hackword, cunoscut pentru productii ca Dolores Claiborne (1995), Proof of Life (2000) sau Ray (2004), este regizorul din spatele dramei "The Devil's Advocate", acesta fiind probabil cel mai bun film al sau in calitate de regizor.

Scenariul pentru acest film a fost scris in urma colaborarii dintre Jonathan Lemkin si Tony Gilroy, fiind adaptat dupa romanul cu acelasi nume al lui Andrew Neiderman.

The Devil's Advocate este un thriller de senzatie, suspansul facandu-si aparitia inca de la inceput. Povestea incepe prin a ni-l prezenta pe tanarul Kevin Lomax, un avocat de mare succes al carui singur scop este acela de a castiga cat mai multe cazuri posibile, indiferent daca face sau nu lucrul corect, sau daca ii apara pe cei vinovati. Asta se intampla si la unul dintre cazurile pe care filmul ni-l arata la inceput, cand Lomax trebuia sa il apere pe un pedofil dat in judecata de catre o fetita pentru molestare si agresiune sexuala. Desi e clar faptul ca apara un client vinovat, Kevin nu se da la o parte si se foloseste de toate puterile lui si castiga acest caz.

Va fi rapid luat in vizor de cineva trimis de la o foarte mare companie de avocatura, una dintre cele mai bune din intreaga tara. I se va face o oferta greu de refuzat, de a se muta la New York, toate cheltuielile fiind suportate de catre companie, iar conditiile fiind extrem de bune. Kevin gandeste ca acest lucru l-ar propulsa intr-o cariera senzationala si accepta, nestiind insa pentru cine va lucra. Odata ajuns la companie, face cunostiinta cu noul sau sef, cel numit John Milton, un tip dur si cu un caracter puternic, despre care se spune foarte multe lucruri si nu neaparat de bine.

La inceput, Kevin si sotia sa, Marie Ann, vor fi extrem de fericiti de alegerea facuta. Insa pe masura ce timpul trece iar actiunea ia amploare, filmul devine din ce in ce mai complicat, la fel precum va deveni si situatia lui Kevin, pusa fata in fata cu o serie de intamplari care practic poate schimba pe oricine. Petrecerile, ispitele, setea de putere, faima si banii il atrag din ce in ce mai mult, iar Kevin se simte de parca si-ar vinde sufletul. Asa si este, pentru ca odata ce se va afla teribilul secret pe care misteriosul John Milton il ascunde, Kevin va fi pus in fata unei situatii cruciale, aceea de a rezista ispitei diavolului intruchipat in acest John Milton.

Distributia pentru acest film este una de zile mari, cu actori dintre cei mai buni. Al Pacino a avut o evolutie fantastica, asemenea cum o face el de obicei. Il stim din filme legendare precum The Godfather - 1972, The Godfather II - 1974, Scarface - 1983 sau Heat - 1995. In toate acest filme, Al Pacino a demonstrat ca isi merita un loc in topul celor mai buni actori din lume, iar in The Devil's Advocate nu a fost mai prejos. A avut de interpretat probabil cel mai dificil rol al acestui film, anume pe John Milton, conducator al unei companii de avocati, traficant, precum si multe alte meserii "murdare". Mai pe scurt, e o personalitate cu care nu vrei sa te pui, care nu accepta un nu. Insa asta nu e tot, numele de John Milton fiind doar de fatada, el avand mai multe nume care ar face pe oricine sa tremure la auzul lor.

Din partea lui Keanu Reeves, vom avea parte de o evolutie modesta am putea spune, acest rol nefiind unul dintre cele mai bune facute de el. De asemenea, Charlize Theron a facut o impresie extrem de buna in rolul sotiei cu probleme mentale.

The Devil's Advocate este o drama foarte buna, cu multe elemente de thriller si suspans care te tin practic legat de scaun. Fiecare minut scurs din acest film nu face nimic altceva decat sa te faca sa iti doresti mai mult, fiind un film perfect de vizionat in orice moment al zilei.

Comentarii

paul
tare
frisky
Un film bun la vremea lui

Adauga un comentariu la "The Devil's Advocate ":

Introdu codul din imagine:
Security code

PUBLICITATE

TuningGarage
Un nou concept. O noua viziune asupra tuning-ului din Romania.
Filmic.ro
Scurt metraje
Descopera.org
Descopera placerea de a cunoaste