(introdu codul HTML in pagina din site-ul tau)



(introdu BB Code-ul pe forum)



 
 
 
AG

The Illusionist (2006)

  • DRAMA, MISTER, ROMANTIC
  • ENGLEZA
  • LUNG
  • Actori: Edward Norton, Paul Giamatti, Jessica Biel, Rufus Sewell
  • Regizori: Neil Burger

Sinopsis

"Magicianul Eisenhower regăseşte iubirea din tinereţe în persoana logodnicei prinţului Leopold, pentru care dădea un spectacol. Scânteia dintre cei doi se reaprinde. Însă, pentru ca focul să ardă, cei doi mai au de aşteptat..."




Autor: Luciana

"Iluzionistul" prezintă povestea lui Eisehower (Edward Norton) un om foarte priceput în ceea ce face, pentru vremurile în care trăieşte. În timpul unei reprezentaţii pentru Prinţul Leopold (Rufus Sewell) regăseşte prietena demult pierdută, Sophie (Jessica Biel) pe care reuşeşte să şi-o apropie.

Între timp, prinţul devine tot mai posesiv, şi tot mai gelos pe popularitatea magicianului. Tocmai din acest motiv, hotărârea Sophiei de a pleca îl scoate din minţi, şi o ucide pe aceasta din urmă.

Rămas singur, Eisenheim devine tot mai introvertit, şi trece de la spectaculoase reprezentaţii la veritabile şedinţe de spiritism, durerea sa la pierderea Sophiei părând să nu aibă margini. Şi, de parcă nu ar fi fost de ajuns, inspectorul Uhl (Paul Giamatti) este mereu pe urmele sale.

Însă Iluzionistul scapă mereu, şi reuşeşte să îl facă pe inspector să se gândească dacă este de partea cui trebuie.

Filmul împleteşte ameţitor scenele de magie cu cele de realitate, reuşind să strecoare scene imprevizibile exact atunci când crezi că ştii ce urmează să se întâmple. Edward Norton dă personajului său un dramatis impresionant, ce contrastează cum nu se poate mai frumos cu încăpăţânarea jocului lui Rufus Sewell. Cel din urmă dă viaţă unui prinţ pe care nu poţi să nu îl admiri în eleganţa cu care îşi etalează înfumurararea.

Sfârşitul este inegalabil, captivant ca şi restul filmului. Spectatorul este atras până în ultima secundă de jocul ameţitor al revelaţiilor, încercând în acelaşi timp să rememoreze scenele din film la care fragmentele finale fac referinţă.

Şi, aşteptând să calculeze trucul de magie reluat într-o imagine, umilul spectator omite dezvăluirea prezentată în următorul cadru. Şi aşa, în ultimele secunde, atenţia îi este captată mai mult, şi mai mult...tot mai mult.


Plusuri

- Imprevizibilitatea este punctul forte al acestui film

Minusuri

- Nu este tocmai cel mai reuşit rol al Jessicăi Biel, care nu transmite destul prin acest personaj.

Comentarii

Adauga un comentariu la "The Illusionist":

Introdu codul din imagine:
Security code

PUBLICITATE

TuningGarage
Un nou concept. O noua viziune asupra tuning-ului din Romania.
Filmic.ro
Scurt metraje
Descopera.org
Descopera placerea de a cunoaste