(introdu codul HTML in pagina din site-ul tau)(introdu BB Code-ul pe forum) 
 
 
15

The Last King of Scotland (2006)

  • DRAMA, ISTORIC, THRILER
  • ENGLEZA
  • LUNG
  • Actori: Forest Whitaker, James McAvoy, Kerry Washington, Gillian Anderson
  • Regizori: Kevin Macdonald

Sinopsis

"Proaspat iesit de pe bancile universitatii de medicina, tanarul doctor Nicholas Garrigan (James McAvoy) spera la un viitor cat mai bun in Uganda, locul ales de el pentru a avea parte de experienta vietii, atat pe plan professional, cat si personal. Odata ajuns acolo, devine fascinate de caracterul si carisma conducatorului tarii, Idi Amin (Forest Whitaker), cel intrat in istorie drept auto-numitul presedinte care promitea multe, promitea sa redea Uganda poporului, insa actiunile sale nu au fost tocmai in numele dreptatii, dimpotriva, era un tiran, fiind autorul a mii de crime savarsite asupra propriilor cetateni. Idi Amin, impresionat de tupeul de care da dovada Nicholas, il ia pe acesta sub aripa sa protectoare, ca doctorul personal. Incetul cu incetul, Nicholas ia parte la actiunile sangeroase ale conducatorului, devenind chiar complice. Satul de toate acestea, tanarul doctor va incerca din rasputeri sa isi indrepte greselile, ba chiar mai mult, va fi cel care se va ridica impotriva tiranului. "
Autor: Iulian
The Last King of Scotland (ultimul rege al Scotiei) este opera nu foarte cunoscutului regizor Kevin Macdonald. Filmul este o adaptare a romanului cu acelasi nume al lui Giles Foden, scenariul sau fiind scris de catre Peter Morgan, in urma unei colaborari cu Jeremy Brock. In distributie, actori precum (Wanted, Narnia), Kerry Washington (Fantastic Four, Mr. & Mrs. Smith), Gillian Anderson (The X Files) si Forest Whitaker (Repo Men, Vantage Point, Street Kings), au dat dovada de maxim de profesionalism, cat si un farmec nemaintalnit, in cazul lui Forest Whitaker. Datorita interpretarii sale de zile mari, acesta a castigat pe meritate Oscarul pentru Cel mai bun actor in rol principal.

Pelicula prezinta o poveste cutremuratoare, bazata pe fapte reale, din timpul dicaturii lui Idi Amin, presedinte auto proclamat al Ugandei. Este prezentata perioada in care acesta a condus, in care aproape jumatate de milion de oameni au murit in ordinul sau. Setea lui de putere era deasupra dorintei de a-si ajuta poporul, iar astfel, dictatura sa cumplita a ramas in istorie, fiind cunoscuta in intreaga lume, Idi Amin primind si titlul de "Micul Hitler". Pelicula este o drama, cu evenimente reale, relatate din perspectiva doctorului sau personal, care, in cazul de fata, este fictiv, fiind introdus in poveste de catre regizor. Actiunea este la ordinea zilei, suspansul, frica si teroarea avand, de asemenea, roluri importante in constructia povestii. Este un film de maxim tensiune, ce trebuie neaparat vazut, insa scenele extrem de dure vor da o senzatie negativa.

Plusuri

- Este prezentata o poveste ce are loc pana si in zilele de astazi in lumea a treia, unde populatiile africane sunt maltratate de catre cei aflati in conducere
- Scenariul filmului este foarte bine realizat
- Regia este de exceptie
- Actorii si-au interpretat rolurile intr-un mod magistral

Minusuri

- Scene foarte dure, violenta fiind dusa la cote maxime

Comentarii

Adauga un comentariu la "The Last King of Scotland":

Introdu codul din imagine:
Security code

PUBLICITATE

TuningGarage
Un nou concept. O noua viziune asupra tuning-ului din Romania.
Filmic.ro
Scurt metraje
Descopera.org
Descopera placerea de a cunoaste