(introdu codul HTML in pagina din site-ul tau)(introdu BB Code-ul pe forum) 
 
 
12

Water for elephants (2011)

  • DRAMA, ROMANTIC
  • ENGLEZA
  • LUNG
  • Actori: Robert Pattinson, Reese Witherspoon, Christoph Waltz
  • Regizori: Francis Lawrence

Sinopsis

"Povestea filmului se roteste in jurul lui Jacob (Robert Pattinson), un student la Facultatea de Medicina Veterinara caruia cursul vietii i se schimba radical in momentul in care parintii lui sufera un accident de masina. Incepand cu acest eveniment tragic, baiatul va incepe sa lucreze pentru circul fratilor Benzini si se va indragosti de Marlena (Reese Whiterspoon), sotia directorului circului, ceea ce ii va aduce o multime de probleme. "
Autor: Beatrice

Francis Lawrence ne aduce la circ cu Water for elephants, film adaptat dupa romanul omonim al Sarei Gruen, si ne invita sub marele cort, unde asistam la un spectacol al animalelor salbatice - unele retinute in custi, iar altele inchise in lumea lor mica. Astfel, de-a lungul peliculei este uneori dificil sa contientizam cine sunt oamenii si cine sunt animalele, precum si care este linia dintre drama si comedie.

Water for elephants reprezinta o lume a iluziilor si a aparentelor in care dragostea se strecoara incet, impreuna cu violenta, gelozia si razbunarea, rivalitatea si lupta pentru supravietuire.

Intr-o oarecare masura, pelicula reuseste sa surprinda viata artistilor si a lucratorilor care merg din oras in oras, montand si demontand cortul pentru sustinerea marelui spectacol, dar uitand ca dincolo de trenul cu care calatoresc exista si un alt tip de viata- cea in care visele pot deveni realitate.

La circul fratilor Benzini ajunge, din intamplare, Jacob, un tanar student care ocupa postul de medic veterinar, simtindu-se deopotriva atras de animalele care fac deliciul spectatorilor, dar si de Marlena, sotia tiranului August (Christoph Waltz).

In incercarea de a domoli Bestia si de a o cuceri pe Frumoasa care ii sta alaturi, Jacob se va gasi in mijlocul unor conflicte conjugale si profesionale de care va reusi sa treaca, nu fara o lupta apriga in prealabil.

Povestea filmului este spusa de, acum, batranul Jacob, care rememoreaza intamplarile din tineretea lui intr-o maniera care aduce pe alocuri cu Titantic.

Despre aspectele usor tehnice ale peliculei se poate spune ca aceasta este o adevarata opera tehnica si estetica, pusa insa in serviciul unei povesti impersonale si reci, care nu uimiste cu nimic.

In ceea ce priveste chimia dintre cele doua personaje principale, Jacob si Marlena, Robert Pattinson si Reese Whiterspoon se straduiesc sa creeze o chimie inexistenta, nereusind sa transmita vibratia unei povesti de iubire imposibile asa cum ar trebui. Singura care reuseste sa cucereasca publicul prin carisma si naturalete este elefantul Rosie, salvatoarea cuplului aflat la ananghie si cea mai candida fiinta de la circul fratilor Benzini. De cealalta parte il avem pe Christoph Waltz, specializat deja in realizarea unor roluri negative, care trece de la monstruos la patetic, de la magnetic la repulsiv intr-un timp mult prea scurt.

Muzica lui James Newton Howard acompaniaza scenele si ofera un plus de emotie, insa nu suficienta pentru a ridica filmul la un statut decent.

In orice caz, pentru maiestria tehnica si estetica totusi, filmul Water for elephants merita vazut intr-o dupa-amiaza plictisitoare alaturi de cineva drag.


Plusuri

- atmosfera potrivita cu timpul redat in film
- muzica buna
- estetica reusita

Minusuri

- poveste rectilinie
- interpretare proasta

Comentarii

Adauga un comentariu la "Water for elephants":

Introdu codul din imagine:
Security code

PUBLICITATE

TuningGarage
Un nou concept. O noua viziune asupra tuning-ului din Romania.
Filmic.ro
Scurt metraje
Descopera.org
Descopera placerea de a cunoaste